Yabancı Dil Öğrenme Siteleri

29.12.2014 11371

 

 

Merhaba Sevgili öğrenciler:

Sizlere yardımcı olacağını düşündüğüm ve bizzat kullanma fırsatı bulduğum bazı dil öğrenme siteleri hakkında tanıtıcı bilgiler vereceğim. Umarım faydalı olur. Gayret bizden tevfik (başarıya ulaştırma) Allah´tan.

Toplu halde indirmek için tıklayınız. dosyalar/2014_12/29091613_dilsiteleri.pdf   veya   dosyalar/2014_12/29091612_dilsiteleri.docx

1.Livemocha: Dünyada 195'den fazla ülkede, 9 milyondan fazla üyeye, 35'den fazla dilde, ücretsiz ve ücretli dil kursları sunan, dünyanın en geniş çevrimiçi dil öğrenme topluluğudur.
Ana Sayfa: http://www.livemocha.com/

 

2.Duolingo: Duolingo Apple tarafından 2013 yılın iPhone Uygulaması, Google tarafından 2013 Yılın En iyi Android Uygulaması ve TechCrunch tarafından En İyi Öğrenim Başlangıcı olarak seçilmiş ücretsiz bilimsel tabanlı dil öğrenim kursudur. Kitle kaynaklı çalışmaların öncüsü Luis von Ahn, PhD ve Severin Hacker, PhD tarafından oluşturulmuştur. Duolingo 38 milyondan fazla kullanıcısı ile sadece iki yılda organik olarak çevrimiçi dil öğrenme konusundaki en popüler yer haline gelmiştir.

Yakın zamanda gerçekleştirilmiş bağımsız çalışmaya göre, City University of New York (CUNY) ve University of South Carolina profesörleri 34 saatlik Duolingo kullanımını sonunda öğrenciler üniversitede bir dönemde öğretilene denk bilgi öğrenmektedir.

Ana Sayfa: https://www.duolingo.com/

3.Voscreen: Etkili, eğlenceli ve ücretsiz İngilizce öğrenme. Günde 20 dakika ayırarak kısa sürede akıcı İngilizce öğrenin.

Ana Sayfa: http://www.voscreen.com/

4.Busuu: Ücretsiz veya ücretli olarak 150'den fazla materyal ve dünya çapında 2 milyondan fazla üye ile öğrenmek istediğiniz dili ana dili olarak konuşanlardan öğrenebileceğiniz dil öğrenme topluluğudur.
Ana Sayfa: http://www.busuu.com

 5.iTalki:  200'den fazla ülkede, 100'den fazla dili ana dili olarak konuşanlardan öğrenebileceğiniz online dil öğrenme topluluğudur. Ayrıca yabancı dil öğretmenleri ve kurslarına da site üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ana Sayfa: http://www.italki.com/

6.Linkua: Yabancı dil eğitmenleri ile online olarak oluşturulan sınıflar aracılığıyla yeni bir yabancı dil öğrenebilir veya yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz.

Ana Sayfa: http://www.linkua.com/

7.Lingo Friends: Üyelerinin birbirlerine veya eğitmenlerinin profesyonel olarak yabancı dil eğitimi verdiği online dil öğrenme topluluğudur.

Ana Sayfa: http://www.lingofriends.com

8.LingQ: Üyelerinin hem öğrenci, hem öğretmen olarak birbirlerine yabancı dil öğrettikleri yabancı dil öğrenme topluluğudur. Ayrıca üyeler birbirlerinin aktivitelerini de takip ederek bir sosyal ağ yapısı da sunmaktadır. Belli bir aşamaya kadar ücretsiz olan servis, farklı seviyeler için farklı paketlerle ücretlendirilir.


Ana Sayfa: http://www.lingq.com/

9.Learn A Language: Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusca, Japonca ve Çince dillerini öğrenebileceğiniz, grammer ve kelime eğitimi sunan yabancı dil öğrenme sitesidir.

Ana Sayfa: http://www.learnalanguage.com

10.    Konuşarak Öğren: Özellikle İngilizce konuşma seviyenizi arttırmak istiyorsanız tam ihtiyacınıza yönelik eğitim vermektedir. Memphis – Tennessee ABD'de bulunan İngilizce eğitim merkezindeki deneyimli eğitmenler ile, sabit telefon, cep telefonu veya skype aracılığıyla hızlı,kolay ve etkin İngilizce öğreten ve pratik yaptıran sistemdir.

Ana Sayfa: http://www.konusarakogren.com

 

 

11. Chinese Horizan: Aylık belli bir ücret karşılığında Çince öğrenebileceğiniz sitedir. Uzun yıllardır yayında olan site bir çok kişiye Çince eğitimi vermiş bu alanda kendisini kanıtlamıştır.

Ana Sayfa: http://www.chinesehorizon.com/

12. Bedava İngilizce: Her seviye için hazırlanmış derslerinin yanı sıra oyunlarla, bilmecelerle, fıkralarla ve daha farklı yöntemlerle İngilizce öğrenmek isteyenler için vazgeçilmeyecek kaynaklardan.


Ana Sayfa: http://www.bedava-ingilizce.com/

13.    LearNihongo: LearNihongo ekibi olarak sizlere 4 yıldır aralıksız çevrimiçi ücretsiz Japonca eğitim imkânı sağlıyoruz. Kuruluş amacımız olan "oturduğumuz yerden" öğrenme anlayışını öğrencilerimize de aktarıyoruz. Toplumlarda ihtiyaç duyulan gelişim, yanında bir yabancı dili de zorunlu kılıyor. Fakat günümüzde gerek iş gerekse de eğitimden dolayı oluşan zaman darlığı bizlerin yeni bir şeyler öğrenmek için bir yerlere gitmemize engel oluyor. İşte bu yüzden LearNihongo sizlere oturduğunuz yerden eğitim imkânı sağlıyor.

Ana Sayfa: https://www.japonca.com.tr/

14. Penpaland, çevrimiçi yazışma, kültürel etkileşim, yabancı dil öğrenme ve fotoğraf, dosya ve video paylaşım imkanı sunan ücretsiz bir sosyal ağ sitesidir. Nisan 2015 yılında kurulmuştur, Penpaland´ın misyonu, insanlara bilgi paylaşımında bulunmalarını sağlamak ve dünyayı daha yakından tanıma fırsatını vermektir. Penpaland´ın amacı web üzerinde en büyük ve en popüler ücretsiz sosyal ağ sitelerinden biri olmakla beraber, kullanıcılarına dünyanın her yerinden yeni arkadaşlıklar edinmesine yardımcı olmak ve çeşitli kültürel etkinlikler düzenlemektir

Ana Sayfa : https://www.penpaland.com/

 

Hazırlayan Selman ÇORAKCIOĞLU

Sizlere buradan bulabildiğim ve kullanımı kolay olan işinize yarayabilecek dil öğrenme sistemlerini ve sitelerini göndereceğim. Dil öğrenmek hiç bu kadar kolay ve zevkli olmamıştı.

Sorularınız için: yahyalifatihimamhatip@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

İLETİŞİM

Adres:
Fatih İmam Hatip Ortaokulu Gazibeyli Mah. M. Türkmenoğlu Cad. Gözbaşı Karşısı No.68 YAHYALI/KAYSERİ


Telefon
(352) 611 3034


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın