'SEN GELEMEZSEN BİZ GELİRİZ ALİ RIZA'

09.03.2023 6160

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün "Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli" (Erdem 2022) kapsamında desteklenen kısa adı SEVAP olan 'Sevgi ve Vefa Adına' projemizin on beşinci etkinliğini gerçekleştirdik. İyileşme sürecinde olan ve henüz aramıza katılamayan depremzede öğrencimiz Ali Rıza'yı sınıf arkadaşlarıyla evinde ziyaret ettik. Önce sınıf arkadaşlarıyla tek tek tanıştı Ali Rıza. Daha sonra hediyelerimizi takdim ettik ve bir an önce aramıza dönmesi için dualarımızı sunduk kendisine. 'Hastaların duası, meleklerin duası gibidir' hadisinden yola çıkarak dua istedik kendisinden. Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde bir başka hadis-i şerifi daha vurgulayarak ayrıldık Ali Rıza'nın yanından.

"Birbirini sevmekte, birbirine acımakta ve birbirini görüp gözetmekte müminler, tek bir vücut gibidir. O vücudun bir organı rahatsız olunca öteki organların tamamı uykusuzluk ve derin bir rahatsızlık hisseder. Hasta olan organın ıstırabını daima paylaşırlar. (Buhari, Edeb, 27; Müslim, Birr, 66)

Projemiz farklı etkinlik ve ziyaretlerle önümüzdeki günlerde de devam edecek inşallah.

09-03-202309-03-2023