Kurum Tarihçesi

Kurum Tarihçesi

08.10.2019 1155

"Fatih İmam Hatip Ortaokulu" adı ile okulumuz, 2012 yılında Türkiye'de açılan ilk imam hatip ortaokulları arasında yer almıştır.

Güzel ilçemizin ilk İmam Hatip Ortaokuludur.

İlçemiz Gözbaşı parkı yanındaki Fatih İlkokulu'na ait eski bina da eğitime başlayan okulumuz, buraya yapılacak yeni bina için 2 yıl Yahya Gazi Anadolu Lisesi'nin ek binasında hizmet vermeye devam etmiştir.

2015 eylül ayında yeni hizmet binasına taşınan okulumuzun öğrenci mevcudu da 500'ü geçmiştir. Araları uzak iki ayrı binada hizmet vermenin zorlukları göz önünde bulundurularak 2016 haziran ayında okulumuzun ek binasında Hacı Hasan Efendi İmam Hatip Ortaokulu kurulmuştur.

Öğrenci ve öğretmenlerimizin bir bölümü de oraya nakil olmuşlardır.

Okulumuz hem akademik hem ahlaki anlamda ilçemizde ve il genelinde her alanda kendisinden olumlu anlamda söz ettirir hale gelmiştir.

Sosyal faaliyetler anlamında da hep ilkleri yapmanın haklı gururunu yaşamaya devam etmektedir.

Türkiye'nin sayılı gözde liselerine "Türkiye Birincileri" gönderen okulumuz, bugüne kadar yüzlerce öğrencimizi nitelikli okullara yerleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılı itibari ile okulumuzda 1 eğitim yöneticisi, 27 eğitimci ile 326 öğrenciye hizmet verilmektedir.

İLETİŞİM

Adres:
Fatih İmam Hatip Ortaokulu Gazibeyli Mah. M. Türkmenoğlu Cad. Gözbaşı Karşısı No.68 YAHYALI/KAYSERİ


Telefon
(352) 611 3034


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın