Dünya Pi Gününü Kutladık

Dünya Pi Gününü Kutladık

Dünya Pi Günü Kutlu Olsun

15.03.2024 234

Dünya Pi Gününü Kutladık Matematik öğretmenlerimizden Şeyda Nur ÇORAKCIOĞLU koordinesinde 6. Sınıf öğrencilerimiz ile birlikte okulumuzda Pi Günü kutlama etkinliği düzenlendi.

Matematik biliminin en gizemli sayılarından bilimidir Pi sayısı. Ünlü matematik sabiti Pi sayısı dairenin çevresinin çapına bölümünden elde edilir. Pi sayısının nasıl ve kim tarafından bulduğu kesin olarak bilinmemektedir. Farklı devirlerde farklı milletler tarafından kullanılan pi sayısı için farklısayılar kullanmıştır.

Pi sayısının sembolü Yunan Alfabesi'nin 16 harfi olup, çevre anlamına gelen "PERİMETİER" kelimesinin ilk harfidir. Yaklaşık değeri 3.14 veya 22/7 olarak kullanılan pi sayısının gerçek değeri ise 3,141592653589793238462643383... şeklinde sonsuz devam etmektedir. Pi sayısının en uzun hesaplama rekoru Fabrice Bellard tarafından yapılmış ve 2 trilyon 700 milyar rakamdan oluşuyordu ve bu hesaplanan rakamı bile bilgisayara yazmak için 310 milyon sayfa, 2.4 TB harddisk yeri gerekmektedir.

İlginç olan bir durumda Pi sayısı yeterli uzunlukta yazıldığında, her rakam dizisini pi içinde bulabilirsiniz. Yani doğum gününüzü, telefon numaralarınızı, ya da rastgele yazacağınız her hangi bir sayı pi'nin bir yerlerinde vardır. Daha da ileri gidelim. Harflerle sayıları birbirine dönüştüren bir kod üretildiğinde kuramsal olarak her hangi kişinin veya kurumun adını, bir sözü, cümleyi, hatta bir kitabı pi içinde bulabilirsiniz.

Okul Müdürümüz Abdussamed FINDIKÇI "öğrencilerimizin akademik gelişimleri yanında okul içi ve dışında farklı pek çok sosyal kültürel etkinlikler düzenlemekteyiz.

14 Mart Pi günü etkinliğimiz matematik öğretmenimiz Şeyda Nur ÇORAKCIOĞLU koordinesinde gerçekleşmiş olup, ilk defa yaptığımız bu etkinlik ile öğrencilerimizde matematik dersi için farkındalık oluşturulmuştur. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen matematik zümremize ve öğrencilerimize, ikramları hazırlayanlara teşekkür ederiz” dedi.

İLETİŞİM

Adres:
Fatih İmam Hatip Ortaokulu Gazibeyli Mah. M. Türkmenoğlu Cad. Gözbaşı Karşısı No.68 YAHYALI/KAYSERİ


Telefon
(352) 611 3034


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın